Yurtiçi Gezileri

Eski Foça’nın en güzel oteli: Lola 38 Hotel

Foca 2

Bir taşın rengi, bir panjurun şekli, bir camın çerçevesi kadar basit, yalın ve güzelmiş bir zamanlar hayat. 1891 yılında yani Lola 38 Hotel’in yer aldığı konağın inşasının tamamlandığı zamanlarda nasıldı acaba hayat Ege’de. Tarih sayfalarını karıştırmadan binalara bakarak, binaların yapıldığı dönemdeki hayatı tahmin etmeye, hayal etmeye bayılırım.

Lola38hotel2

Lola 38 Hotel ve hemen yanında bulunan aynı tarzda evleri görünce yine tutamadım kendimi. Evler çok kapalı, balkon yok ve büyük iç avlular uzun duvarlarla kapatılmış. Bu durumda mahalledeki kültürün aslında çok da dışa açık olmadığını, hayatların daha özel yaşandığını düşünebiliriz. Evin ön yüzünde bulunan Meryem Ana heykelinden, o zamanlar da dinin günlük yaşamın çok içinde olduğunu söyleyebiliriz. Evlerde kullanılan taşlara, cam kenarlarındaki oyma işçiliğine bakarak zengin bir dönemde olduğunu söyleyebiliriz. Tabi genel olarak Foça’da bu tarzda evlerin çok olmasından da Foça’nın bir zamanlar ticarette önemli bir yer tuttuğunu ve zengin bir yerleşim yeri olduğunu söyleyebiliriz.

Lola38hotel6

Lola 38 Hotel, son zamanlarda yaşadığım en sıcak ve en samimi otel deneyimini yaşattı bana, tabi Floransa’da beni öperek uğurlayan otel sahibi sinyora Marinella’dan sonra. Sadece 5 odası olan bu butik otele girdiğinde misafirliğe gelmiş gibi hissediyor insan çünkü kapıda karşılanıyorsun, hemen valizler elinden alınıyor ve avluya girdiğinde, ailenin babası bahçe kapısını kapatıyor. Bir evde olduğun hissi yayılıyor hemen ve havaya girmeye başlıyorsun; burası benim evim olsa ya diye….

Lola38Hotel1

Burası da bol bol hayal kurabileceğin, şezlong tembelliği yapabileceğin, kuş sesiyle terapiye girebileceğin, okuduğun kitabı bile bir kenara bırakıp, içinde olduğun ortamı okumak, her detayını görmek isteyeceğin arka bahçe, yani benim en sevdiğim haliyle bir avlu aslında.

Lola38hotel5

1891 yılından bu zamana kadar yani 122 yılda bu mutfakta neler piştiğini bir düşünmeye kalktım bir an ama düşüncemin sonunun gelmeyeceğini anlayıp sadece şaşırarak sonlandırdım sorgumu. Tabi mutfağın güzelliğine olan hayranlığım da yüzümden okunuyordu.

Foca 1

Ve gün batmaya başladı, huzurundan ve güzelliğinden hiç birşey kaybetmeden. Tek kareye aşkı, doğayı, işi, mutluluğu ve huzuru sığdırdı bu görüntü.

Lola38Hotel44

Ve bir de baktım gün batmış Lola 38 Hotel’in önünde ve ardından bu güzel görüntüyü bırakmış. Işık o kadar muhteşem ki içine doluyor insanın, hem de huzur ve sevinç olarak.

Foça 10

Konağımız da ışıktan payını almış ve yansıtmış bu güzelliği.

Lola38hotel3

Bir de bakmışsın sabah olmuş, denize nazır kurulmuşsun masana ve bu otelin güzelliğine yakışan muhteşem bir kahvaltı yavaş yavaş çıkmaya başlamış huzuruna.

İşte hep bu güzelliklerden Lola 38 Hotel’i sana da tavsiye ediyorum ve kendime de her daim hatırlanası güzel bir anı, gitmek için fırsat kollanılası gizli bir cennet olarak saklıyorum.

iletişim ve rezervasyon ve daha fazla bilgi için: http://www.lola38.com/lola38.php

Bir kaç ekstra bilgi daha vereyim, yazının romantizmine kapılınca bu tür maddi konuları unutuyorum. Otelin sadece 5 odası var ve her biri farklı büyüklükte, farklı mevkide. Otele 10 yaş altında çocuk alınmıyor. Otelin anlaşmalı olduğu Bueno Beach’e giriş bedava. Restaurantlar için de hem fikren yardımcı oluyorlar, hem de arayıp rezervasyon bile yapıyorlar. Ve en önemlisi otelin sahibi ve işletmecisi olan ailenin bireyleri ve tüm çalışanlar, hep gülümseyerek bakıyorlar, nefis bir enerji veriyorlar müşterilerine. E artık Foça’da nerede kalmalı diye düşünmen gerekirse bir gün, Lola 38 Hotel mutlaka çıkar karşına.

Bu yazı daha önce 7501 kez okundu!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.837 times, 1 visits today)

Bir Cevap Yazın