İtalya Roma Yurtdışı Gezileri

Roma’da nefis bir pizzacı:Dar Poeta Pizzeria

Roma’ya nefis pizza hayalleriyle gidip, hayal kırıklığı ile dönenler için geç kalmış olduğumdan üzgünüm ama belki de yeniden gitmek için bahane oluşturabilir anlatacaklarım. Roma’ya henüz gitmemiş olanlar ilk cümlenin önemini anlamayabilirler çünkü Roma’ya giderken en güzel İtalyan yemeklerini yemeyi bekliyorsunuz pek doğal olarak ama Roma şehir merkezinin turistler tarafından ele geçirilmiş olması nedeniyle restoranlar da turistlere yönelik özensiz ve sahte italyan yemekleri sunuyorlar. Ben de ilk Roma seyahatimde aynı şekilde  farkında olmadan bu turistik yemeklerin içine düştüm. Bu nedenle ikinci ziyaretimde artık daha dikkatliydim ve böylece nefis pizza hedefime ulaştım.

Dar poeta12

Dar Poeta, Trastevere bölgesinin girişinde, Vicolo del Bologna 45 isimli sokakta yer alıyor. 1995 yılından bu yana aynı yerde hizmet veriyor. Sahibinin bir röportajına rastladım araştırma yaparken ve yarım yamalak italyancamla anladığım şey çok hoşuma gitti: “Pizza hamurunun malzemesi bellidir; un, su, maya ve tuz. Hamurun sihri ise bunları nasıl karştırdığındadır.”

Gerçekten de sihirli bir hamurdu. Ne ince, ne de kalın ve kenarları kabarmış. Benim için ideal pizza tam da bu. Sadece pizza ve bruschetta var menüde ama çeşit oldukça fazla pizza için. Pizza fiyatları ise 4 eurodan başlayıp en fazla 9 euroya kadar çıkıyor. Aynı zamanda sofra şarapları da oldukça lezzetli.

Bu yazı daha önce 7504 kez okundu!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.534 times, 1 visits today)

Bir Cevap Yazın