Cheesecake Tatlı Hayat Tarifleri

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Cheesecake

Sıcaklar mutfakta çalışmayı zorlaştırır hale gelince biraz daha yazlık tarifler üzerinde çalışmak gerekiyor. Biraz renkleri açmak, biraz tatlıya ekşi katmak, biraz sütlü malzemesi yoğun şeyler yapmak gibi…

Frambuaz ve cheesecake güzel bir ikiliyken bir de aralarına beyaz çikolata katılınca nefis bir tat oluşuyor. Bu kez klasik cheesecake tabanı tarifimi biraz daha yumuşattım çünkü aklımda kare kalıpta pişmiş brovniye benzer bir cheesecake görüntüsü vardı.

Malzemeler: (20*20 kare veya 20 cm çapında yuvarlak kalıp için.)

Taban için:

  • 1 küçük yumurta
  • 80 gr un
  • 70 gr tereyağı
  • 45 gr toz şeker
  • 20 gr kakao

Cheesecake Dolgusu için:

  • 350 gr taze krema peyniri
  • 2 orta boy tam yumurta
  • 75 gr toz şeker
  • 100 gr krema
  • 10 gr tereyağı
  • 170 gr beyaz çikolata
  • 100 gr frambuaz

*Malzemeleri bardak/kaşık ölçüsüne çevirmek için bu tabloyu kullanabilirsiniz.

Taban yapımı için;

Oda sıcaklığında eriyen tereyağını mikser ile çırparak krema haline getirin. Şekeri ilave edip tekrar çırpın. Yumurtayı ilave edip çırpın. Un ve kakaoyu da ekledikten sonra çırpmaya devam edin. Cheesecake’i pişireceğiniz kalıbın tabanına hamuru yayın ve spatula ile bastırarak kenarlarını düzleyin. 160 ºC önceden ısıtılmış fırında fanlı ayarda 12 dk pişirin ve soğumaya bırakın.

Cheesecake dolgusu yapımı için; Oda sıcaklığındaki peyniri krema haline gelene kadar çırpın. Şekeri ekleyin ve 3-4 dk daha çırpın.

Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.

Çikolata hariç diğer malzemeleri koyarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Eriyen çikotalaya tereyağını ekleyip onun da erimesini sağlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde cheesecake dolgusuna ilave edin ve spatula ile karıştırın.

Dolguyu tek bir noktadan, aralıksız olarak kalıba dökün. Son olarak üzerini hafifçe düzeltin. Eğer gözle görünen baloncuklar varsa onları spatula ile patlatabilirsiniz.

Frambuazın 50 gramını ezerek ve süzgeç geçirerek pürüzsüz bir püre oluşturun. 2 tatlı kaşığı cheesecake dolgusunu bu püreye ekleyin ve mozaik yapmak üzere bekletin.

Cheesecake dolgusunun üzerini düzelttikten sonra bu püreli karışımdan şeritler halinde dökün ve ardından bir bıçak yardımıyla mozaik oluşturun. yapım videolarını instagram profilimden izleyebilirsiniz.

Mozaik oluşturduktan sonra üzerine frambuaz koyabilirsiniz. Üzerine koyulan frambuazlar nedeniyle çatlayacaktır ama yine de pişirme ile ilgili hassas konulara uymakta fayda var.

Eğer kelepçeli kalıp kullanıyorsanız bu aşamada kalıbının tabanını yanmaz folyo ile kenarlarını da tamamen kaplayacak şekilde sıkıca sarın. Hafif derinliği olan bir fırın tepsine koyun ve tepsiye cheesecake kalıbının ¼’üne gelecek şekilde su koyun ve pişirme işlemini bu şekilde yapın.

160 ºC önceden ısıtılmış fırında fansız ayarda 1 saat pişirin. Fırını kapattıktan sonra kapağını aralıklayarak 1 saat fırın içinde bekletin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 1 gece bekletin. Kalıptan çıkarmak için buzdolabında donmasını bekleyin.

Ertesi gün kalıptan çıkarın ve üzerine biraz daha frambuaz veya başka meyveler ekleyin. Servis yapmadan önce 15-20 dk dondurucuda bekletirseniz tam yazlık bir tat olacaktır.

Bu yazı daha önce 4433 kez okundu!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.623 times, 1 visits today)

Bir Cevap Yazın